LOCUS OFFICE

We revitalized a run-down corner lot on Nicollet Avenue into our new home office. With design and construction experience, our team gutted the existing building and integrated a modern addition that adheres to the existing neighborhood scale. The asphalt parking lot was replaced with native grasses, aspen trees and green space.

The exterior was repainted to Hamilton Blue, lit at night with LEDs that showcase a City of Lakes mural by local artist Sara Herman. Rain water is captured from the roof and stored in a reclaimed, 250 gallon tank or recharged into the ground via a rain garden. The south facing deck serves as a ‘stage’ for neighborhood events.

Modern touches were integrated into the original brick interior, such as a custom barn door and reclaimed douglas fir table. Windows at the south provide passive solar heating along with a bright and open interior. Windows at the north and west provide balanced, natural daylight.