014.png
020.png
005.png
022.png
     Locus did a comprehensive analysis of this modern home before tackling the complete renovation of the kitchen and the mudroom, which connect the main building to the garage. Situated on a beautiful lot on the river in St. Paul, this home deserved special attention. The premise was not to distort the original design of the home while updating the kitchen and mudroom space. The homeowners’ contemporary taste was to be reflected in the design, while functionality and “clean lines” were additional design goals that needed to be achieved.  The finished kitchen ties in with the existing living and dining area by extending similar floors into the renovated space as well as by the use of birch veneer plywood to complement existing built-ins. A “light shelf” connects the living space to the new kitchen and mudroom. It spans continuously throughout the three spaces and illuminates the ceiling with uplights, while providing task lighting over the counter. The “wing walls” between the kitchen and the dining area are bisected by a custom built cantilevered sliding door on the dining room side. It recesses behind a sideboard on the dining room side. “Smart cabinetry” in the kitchen provides a great amount of storage to neatly hold dishware, silverware, cookware, spices, and food. Everything has its place in this kitchen.
prev / next